Jump to content

Photo

Indonesian General Discussion


  • Please log in to reply
601 replies to this topic

#1
mariowebbocious

mariowebbocious

    King Julian Wannabe

  • Member
  • 346 posts

User's Awards

4   
LOL.

I've just notice that there are so many Indonesian in this new world.
Is this the effect of Airline Empires being discussed in Kaskus?
Or because people getting sick with Airline Manager in Facebook?

This is not themed game world where everyone starts from Indonesia, right?
I also notice several alliance made by Indonesian, named with Indonesian region, based in Indonesian city...
Honestly, this is kinda surprise for me, because I thought every airline online game like this will only be crowded by people from U.S or Europe...

I love to see people from my country start gathering in this online multiplayer game..
I wont feel lonely anymore like months ago where Indonesian player was only five or six..

Wish everyone stay happy in this online game...

and Semoga Sukses to All Indonesian Player!

KJ1.jpg

No, you're not home. You're flying with us.


#2
Amadeus Inc.

Amadeus Inc.

    Group CEO, Amadeus Inc.

  • Member
  • 355 posts
  • Website:http://pilotamrik.blogspot.com

User's Awards

6    7    10    6    2   
hmm I dont have airline in this world yet, probably I should start one then..

#3
Miftahul Ilmi

Miftahul Ilmi

    CEO of Wiyoro Air

  • Member
  • 42 posts
  • Yahoo ID:miil23
  • Skype Name:mifilmi
  • Website:http://mifilmi.com

Is this the effect of Airline Empires being discussed in Kaskus?
Or because people getting sick with Airline Manager in Facebook?


Yes, and yes.

Because Facebook's Airline Manager is too mainstream :D

But as I noticed, not only in this game. Another games, like Trophy Manager or Managerleague are also flooded with Indonesian player. I think sooner or later we will take over the (virtual) world.... XD

#4
mariowebbocious

mariowebbocious

    King Julian Wannabe

  • Member
  • 346 posts

User's Awards

4   

hmm I dont have airline in this world yet, probably I should start one then..


mari ramaikan dengan orang Indonesia! LOL...
Im a new player also in this world.
When i start my airline here, I found that almost large cities in Indonesia has become a hub.
And when i start to set a route, I found that at least 4 or 5 airline has already on that route.
And when i start to look for an alliance, I found more than 4 alliance related to Indonesian.
In fact, I found South Sumatran Alliance, in which consist of six airlines, made by only one player, and all of these six airlines named with kabupaten/kota in South Sumatra
I wonder, how will this player survive in the game...

KJ1.jpg

No, you're not home. You're flying with us.


#5
mariowebbocious

mariowebbocious

    King Julian Wannabe

  • Member
  • 346 posts

User's Awards

4   

Yes, and yes.

Because Facebook's Airline Manager is too mainstream :D

But as I noticed, not only in this game. Another games, like Trophy Manager or Managerleague are also flooded with Indonesian player. I think sooner or later we will take over the (virtual) world.... XD


too mainstream?
no, they're too boring.

I've heard they're going to make their game more realistic than before after new years eve.
but till today, i dont find any significant changes.

couldnt agree more, someday Indonesia will conquer the world of game!
Lol.

So what do you think about Indonesian crowd in this world?

KJ1.jpg

No, you're not home. You're flying with us.


#6
Brando

Brando

    The Airbus freak

  • Member
  • 494 posts
Switzerland is crowded, myself and 2 others are fighting over 2 cities, lets see how this plays out with my 763ERs :P

#7
SIBULdog

SIBULdog

    AE Addict To-Be

  • Member
  • 19 posts

User's Awards

2         
hi i'm from indonesia too...
you're right, too many people from Indonesia, it's really hard to find a route for 737 series, even from CGK or DPS,
solution go for a long range flight... LOL

Salam dari Sibul Airways dan Sibul India Airways

#8
Miftahul Ilmi

Miftahul Ilmi

    CEO of Wiyoro Air

  • Member
  • 42 posts
  • Yahoo ID:miil23
  • Skype Name:mifilmi
  • Website:http://mifilmi.com

Salam dari Sibul Airways dan Sibul India Airways


I think we've already met, as competitors :D

#9
mariowebbocious

mariowebbocious

    King Julian Wannabe

  • Member
  • 346 posts

User's Awards

4   

Switzerland is crowded, myself and 2 others are fighting over 2 cities, lets see how this plays out with my 763ERs :P


You should fly by to Indonesia, then...
hihi...
if you're european, I think it wouldnt be a surprise...
but this is a southeast asian country...
Im a bit shocked--in a positive way--to see people from my country start playing AE...
Im happy to see that, though...
Im just... surprised!

KJ1.jpg

No, you're not home. You're flying with us.


#10
mariowebbocious

mariowebbocious

    King Julian Wannabe

  • Member
  • 346 posts

User's Awards

4   

hi i'm from indonesia too...
you're right, too many people from Indonesia, it's really hard to find a route for 737 series, even from CGK or DPS,
solution go for a long range flight... LOL

Salam dari Sibul Airways dan Sibul India Airways


No, dear... if you still planning to conquer Indonesia, open a hub in Kupang and fly with nice prop or airbus...
many newcomers will definitely (kayaknya emang udah jadi tradisi sih) open CGK-DPS, CGK-SUB, CGK-SIN, CGK-KUL, CGK MES...
i usually avoid these popular routes, I start with other profitable route, and once ive become a great airline, i will invade this popular route and lower the ticket price so i'd get full LF... LOL!

Salam juga dari Ekor Cincin Legacy...
Selamat berkompetisi di Langit Indonesia...

I think we've already met, as competitors :D


We all have already met as competitors...

Harusnya kita bikin alliance khusus Indonesian, nih...
atau justru jangan? mengingat sebagian besar Indonesia main base-nya di Indonesia?

KJ1.jpg

No, you're not home. You're flying with us.


#11
Miftahul Ilmi

Miftahul Ilmi

    CEO of Wiyoro Air

  • Member
  • 42 posts
  • Yahoo ID:miil23
  • Skype Name:mifilmi
  • Website:http://mifilmi.com

No, dear... if you still planning to conquer Indonesia, open a hub in Kupang and fly with nice prop or airbus...


Built a terminal there, a hub is coming. Kupang is a good spot for hub from australia to mainland asia.

#12
SIBULdog

SIBULdog

    AE Addict To-Be

  • Member
  • 19 posts

User's Awards

2         

No, dear... if you still planning to conquer Indonesia, open a hub in Kupang and fly with nice prop or airbus... many newcomers will definitely (kayaknya emang udah jadi tradisi sih) open CGK-DPS, CGK-SUB, CGK-SIN, CGK-KUL, CGK MES... i usually avoid these popular routes, I start with other profitable route, and once ive become a great airline, i will invade this popular route and lower the ticket price so i'd get full LF... LOL! Salam juga dari Ekor Cincin Legacy... Selamat berkompetisi di Langit Indonesia...


yeah, I'm not planning to conquer Indonesia, curently my flights destination are japan, china, middle east, or europe....
because of that, I stop my 737-400, MD 83 lease on new aircraft.... and take the longer range aircraft like 767-300er, A 310, MD 11, 747-400....


and alliance with all airline based in Indonesia is not good for our reputaion, because it's not make our rep higher, and we will not have the advantage of other airline hub since we have hub in the same airport...

#13
mariowebbocious

mariowebbocious

    King Julian Wannabe

  • Member
  • 346 posts

User's Awards

4   

Built a terminal there, a hub is coming. Kupang is a good spot for hub from australia to mainland asia.


couldnt agree more.
i've succeed an airline months ago by having a hub in Kupang.

yeah, I'm not planning to conquer Indonesia, curently my flights destination are japan, china, middle east, or europe....
because of that, I stop my 737-400, MD 83 lease on new aircraft.... and take the longer range aircraft like 767-300er, A 310, MD 11, 747-400....


and alliance with all airline based in Indonesia is not good for our reputaion, because it's not make our rep higher, and we will not have the advantage of other airline hub since we have hub in the same airport...


you're right.
there is no profit of making an alliance in the same country.

KJ1.jpg

No, you're not home. You're flying with us.


#14
Sendy Aditya

Sendy Aditya

    Fan of Mandala Racing Team

  • Member
  • 158 posts
  • WLM ID:sendy.suryana@gameloft.com
  • Yahoo ID:sendz21
  • Skype Name:ndyaditya
  • Website:http://sendyyeah.tumblr.com
I just heard this game from indoflyer.net member who called clonemesh :P

Salam dari Sibul Airways dan Sibul India Airways


Salam juga dari Ekor Cincin Legacy...
Selamat berkompetisi di Langit Indonesia...


salam juga dari Dadali Air ;)

many newcomers will definitely (kayaknya emang udah jadi tradisi sih) open CGK-DPS, CGK-SUB, CGK-SIN, CGK-KUL, CGK MES...


bukan tradisi, tapi karena mengingat di dunia nyata, itu rute yang cukup gemuk... tambahan lagi, CGK-BPN, CGK-UPG, CGK-BKK :rofl2:

I just operate 3 F100 for domestic route, and i found 'persaingan tidak sehat' on some domestic route.

Edited by Sendy Aditya, 20 January 2012 - 10:24 AM.

I called it signature.

#15
mariowebbocious

mariowebbocious

    King Julian Wannabe

  • Member
  • 346 posts

User's Awards

4   

I just operate 3 F100 for domestic route, and i found 'persaingan tidak sehat' on some domestic route.


hah, maksud dari persaingan tidak sehatnya gimana om?
ada yang cheat, kah?

KJ1.jpg

No, you're not home. You're flying with us.


#16
mariowebbocious

mariowebbocious

    King Julian Wannabe

  • Member
  • 346 posts

User's Awards

4   

bukan tradisi, tapi karena mengingat di dunia nyata, itu rute yang cukup gemuk... tambahan lagi, CGK-BPN, CGK-UPG, CGK-BKK :rofl2:


Yup! and soon it became tradisi...
wkwkwk...
seumur2 saya di AE, semua newcomer selalu buka CGK DPS...
dan banyak banget yang falling in love sama ATR pas begitu mulai, dikiranya profitable amat sangat itu A/C, padahal di AE banyak pilihan A/C lain yang lebih bagus dari ATR

KJ1.jpg

No, you're not home. You're flying with us.


#17
Sendy Aditya

Sendy Aditya

    Fan of Mandala Racing Team

  • Member
  • 158 posts
  • WLM ID:sendy.suryana@gameloft.com
  • Yahoo ID:sendz21
  • Skype Name:ndyaditya
  • Website:http://sendyyeah.tumblr.com

hah, maksud dari persaingan tidak sehatnya gimana om?
ada yang cheat, kah?


mana ada cheat di game ginian :rofl2: kebanyakan sih player buka rute yang udah ada pemain di rute tersebut, terus bukanya suka ngelebihi batas demand, dikasih harga murah, otomatis pemain yang udah ada itu kegencet dan mau gak mau harus nurunin harga, atau ya rugi...

katanya sih pernah ada satu airline yang di set buat rugi dan menuhin rute doang, jadi player lain gak bisa buka di rute itu.. <_<

Yup! and soon it became tradisi...
wkwkwk...
seumur2 saya di AE, semua newcomer selalu buka CGK DPS...
dan banyak banget yang falling in love sama ATR pas begitu mulai, dikiranya profitable amat sangat itu A/C, padahal di AE banyak pilihan A/C lain yang lebih bagus dari ATR


saya beli ATR tekor, mungkin itungannya salah :/ sekarang pake all jet aircraft dan gak ada F class :lol:
I called it signature.

#18
mariowebbocious

mariowebbocious

    King Julian Wannabe

  • Member
  • 346 posts

User's Awards

4   

mana ada cheat di game ginian :rofl2: kebanyakan sih player buka rute yang udah ada pemain di rute tersebut, terus bukanya suka ngelebihi batas demand, dikasih harga murah, otomatis pemain yang udah ada itu kegencet dan mau gak mau harus nurunin harga, atau ya rugi...

katanya sih pernah ada satu airline yang di set buat rugi dan menuhin rute doang, jadi player lain gak bisa buka di rute itu.. <_<

saya beli ATR tekor, mungkin itungannya salah :/ sekarang pake all jet aircraft dan gak ada F class :lol:


oh, kirain nggak sehat apa...
yang kayak begitu udah kejadian dari dulu kok om, bukan hal aneh lagi..
saya pernah saingan ama lebih dari 10 airlines merebutin CGK-SIN sampe2 harga tiketnya cuma 1 dollar doang...
kalo udah kayak gitu, yang kuat lah yang bertahan...

pernah ada thread ngebahas soal hal ini, dan ternyata ini bukan termasuk "persaingan tidak sehat"
ini hanyalah salah satu "persaingan berat" aja...
kalo emang mau mertahanin, bisa survive di situ..
kalo nggak sanggup kan bisa ditinggalin...

soal di-set buat rugi itu kayaknya kejadian kemaren2 deh...
waktu Yuxi ngeributin soal Loophole di AE...
pernah suatu masa semua admin di sini marah2 karena ada yang cheat kayak begitu..
tapi kalo nggak salah sekarang udah dikode , kalo udah mencapai batas rugi tertentu, langsung dianggap bangkrut...
jadi nggak mungkin sebuah airline selamanya rugi dan bertahan hidup...

ATR mah cuma cocok buat regional... dan kalo udah kaya raya... haha..

KJ1.jpg

No, you're not home. You're flying with us.


#19
Sendy Aditya

Sendy Aditya

    Fan of Mandala Racing Team

  • Member
  • 158 posts
  • WLM ID:sendy.suryana@gameloft.com
  • Yahoo ID:sendz21
  • Skype Name:ndyaditya
  • Website:http://sendyyeah.tumblr.com
^ gue penasaran sama RI di RDelta nih, ada yang tau cara bermain dia kaya apa gak.? kayaknya ini RI lawan yang cukup berat dan menjengkelkan.. ngelawan yang kaya gitu rasanya cukup sulit kalau pake pesawat sewaan.. :/
I called it signature.

#20
SIBULdog

SIBULdog

    AE Addict To-Be

  • Member
  • 19 posts

User's Awards

2         

^ gue penasaran sama RI di RDelta nih, ada yang tau cara bermain dia kaya apa gak.? kayaknya ini RI lawan yang cukup berat dan menjengkelkan.. ngelawan yang kaya gitu rasanya cukup sulit kalau pake pesawat sewaan.. :/


what's wrong with RI?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users